top of page

Dobrodošli na stranice internacionalnog centra keramike Ateljea Janja Gora!

Internacionalni centar keramike Atelje Janja Gora je mjesto gdje su na prvom mjestu kreativnost i umjetnost, oslobođena svih barijera nametnutih socijalnom, nacionalnom, religijskom, političkom, obrazovnom i/ili bilo kojom drugom ideologijom. Stvaramo prostor za osobni i društveni rast, stvarajući uvjete za rad svim kreativnim dušama, uključujući lokalnu zajednicu u razvojne projekte ateljea, globalno surađujući sa pojedincima i organizacijama sličnih razmišljanja te kroz niz različitih projekata oživotvorujemo ideju samoodrživosti kulture i umjetnosti.
Naši programi i radionice posvećeni su keramici, glini i tradicionalnom lončarstvu čiju važnost, drevnost i prirodnost želimo približiti široj publici. Prostor smo za suradnju, razmjenu znanja i iskustava koji stvaraju uvjete za širi društveni razvoj.
Kroz besplatne radionice za djecu i mlade s područja slabijeg društvenog, socijalnog i ekonomskog prosperiteta želimo sudjelovati u trajnim pozitivnim promjenama u životu pojedinaca i cjelokupnog društva.

Kreativno izražavanje treba biti dostupno na širokoj društvenoj razini kao osnova odgoja i obrazovanja, osnova stvaranja samosvjesnih pojedinaca zdrave i zrele zajednice.

Ispod pratite naše najnovije facebook i instagram postove.

PC100091.jpg
P4220032_edited.jpg
P4280005.jpeg
bottom of page