Atelje Janja GoraAktivnosti ➢ Radionice

Radionice keramike

Glina je pra-materijal. Zahvaljujući njoj u stanju smo složiti djeliće ljudske prošlosti u povijest nama znanog svijeta. Ona je naša veza sa zemljom u svom primarnom elementu. Danas se koristi u svim granama industrije, u suvremenom kulinarstvu kao i tradicionalnoj kuhinji jednako onako kako se koristila stoljećima. Danas je znano i da rad sa glinom opušta, u vrijeme prevelike izloženosti elektromagnetnim zračenjima ona djeluje uzemljujuće, pročišćavajući negativne vibracije. Ta i druga ljekovita svojstva gline poznata su stoljećima. Naš pristup radu sa glinom stoga je i holistički.
Na našim radionicama možete naučiti o tehnikama rada sa glinom, direktno osjetiti pozitivnu energiju materijala te dobiti inspiraciju i odgovore na svoja pitanja.
Radionice se nude u opciji od poludnevnih preko jednodnevnih pa do vikend aktivnosti, ili kao serija tečaj radionica koja se odvija nekoliko tjedana uzastopno.
Za više dojmova o radionicama posjetite stranicu galerije.

Napomena: sve naše radionice možete rezervirati i kao privatna zatvorena grupa. U tom slučaju moguće je dogovoriti dodatne detalje i eventualne posebne želje i prilagođeni program. Tu prije svega mislimo na organizirane grupe djece, raznih klubova i udruga, tvrtki (team building) ili turističkih agencija koje ovakav doživljaj žele ponuditi svojim gostima. Za više informacija i konkretne ponude kontaktirajte nas putem e-pošte ili našeg kontakt obrasca.

Poludnevne radionice (3-4 sata)

Poludnevne radionice dizajnirane su tako da u kratkom vremenu steknete dobar utisak o keramičarskoj umjetnosti. Na početku u opuštenoj atmosferi razgovaramo o različitim pristupima glini a potom koristimo jednostavne, osnovne tehnike za izradu kao što su tehnika palca, crva, ploča i sl. za izradu svog djela (šalice, ptice, ribe, itd.). Radove koje izradite možete odmah ponijeti sa sobom (u sirovom stanju) ili ostaviti u ateljeu da se ispeku i nakon toga pošalju na vašu kućnu adresu. Ove su radionice vrlo popularne kao aktivnost koju možete iskusiti i podijeliti sa svojim prijateljima i/ili obiteljima. Napravljeni radovi lijep su podsjetnik na vrijeme provedeno u našim planinama.

Cijena ove radionice je 330 kuna, - po osobi. Za djecu do 6 godina besplatno, pod nadzorom roditelja koji sudjeluje na radionici. Maksimalan broj sudionika je 9.

U cijenu su uključeni svi radni materijali i alati, profesionalno vodstvo, paljenje radova (po želji) i osvježenje: čaj, kava i kolač.

Za prijavu na radionicu, dane i vrijeme održavanja pošaljite nam upit putem emaila.

Cjelodnevne radionice

Poludnevne radionice lako se mogu proširiti i na cijeli dan. Sadržaj prvog dijela radionice je sličan kao i kod poludnevne a dodatak je dio koji se bavi dekoracijom i glaziranjem keramike te (eventualno) paljenjem 'raku' tehnikom. 

Cijena ove radionice je 550 kuna. Za djecu do 6 godina besplatno, pod nadzorom roditelja koji sudjeluje na radionici. Maksimalan broj sudionika je 9.

 

U cijenu su uključeni svi radni materijali i alati, profesionalno vodstvo, paljenje radova, stručno vođenje i osvježenje: domaći čaj, rakija, kava, piće (sok, voda, vino, pivo), i ručak/gablec iz domaće kuhinje.

Napomena: ovakav tip radionice posebno je zanimljiv za manje, organizirane skupine. Bilo da se radi o djeci, umirovljenicima, poslovnim subjektima (team building) ili bilo kojoj drugoj organiziranoj skupini korisnika, kroz radionicu se steknu osnovna znanja i iskustvo cjelokupnog procesa rada sa glinom a korisnicima na kraju ostaje poklon suvenir kojega su sami izradili.

Prema dogovoru, radionice se mogu i tematski odrediti a neke od tema s kojima imamo iskustva su:

 • glagoljica

 • motivi iz prirode

 • ljekovito bilje

 • svijet mašte (patuljci, vile, gnomovi, itd.)

 • vaša tema po izboru (specifično za grupu/tim koji dolazi)

Za eventualne dodatne opcije ili drugačije posložen i prilagođen program radionice molimo vas da nam se osobno obratite, putem kontakt formulara ili mailom na info@janjagora.com.

P4120147.jpg
P8290021_edited.png

Nova radionica, inspiracija prirodom

Cjelodnevna radionica
Kroz vođeni obilazak prirodnih znamenitosti Plaškog i okoline prikupljamo inspiraciju koju ćemo po povratku u atelje pomoću gline pretvoriti u trajno sjećanje. Cilj laganog obilaska zanimljivih mjesta iz našeg okruženja je prikupiti inspiraciju i različite predmete iz prirode (lišće, komadiće drveta, kamen, travka i sl.) koje ćemo nakon toga koristiti na radionici. Nakon šetnje vraćamo se u atelje kako bismo u glinu prenijeli taj zamišljeni oblik. To može biti šalica s otiskom lista ili grane; ili ptica, riba ili bilo koji oblik koji vam padne na pamet a za kojeg vas je inspirirala šetnja.

Cijena ove radionice je  550 kuna. Za djecu do 6 godina besplatno, pod nadzorom roditelja koji sudjeluje na radionici. Maksimalan broj sudionika je 9.

U cijenu su uključeni svi radni materijali i alati, profesionalno vođenje, paljenje radova (po želji), osvježenje: domaći čaj, rakija, kava, piće (vino, pivo), i jednostavan ručak/gablec iz domaće kuhinje.

Više o prirodnim ljepotama Plaškog i lokalitetima izleta pročitajte na stranici o lokalnim turama.

Za eventualne dodatne opcije ili drugačije posložen i prilagođen program radionice molimo vas da nam se obratite, putem kontakt formulara ili mailom na info@janjagora.com.

Putujuće radionice u 'gostima'

Poseban dio ponude predstavljaju putujuće radionice koje donosimo Vama!

Ove su radionice namijenjene školama, domovima, udrugama, kampovima. Ukratko svima koji kreativne aktivnosti žele ponuditi svojim korisnicima, partnerima i prijateljima, na svojoj lokaciji. Princip rada je isti kao i kod gore navedenih radionica a prednost upravo činjenica da se za to ne mora na put. Za potrebe ovih radionica mi sa sobom donosimo sav potrebni materijal i odrađujemo cjelokupnu logistiku oko organizacije, transporta i dostave i eventualne montaže završenih radova.

Od organizatora/naručitelja radionice se očekuje da osigura potreban prostor i ostale lokalno specifične uvjete za izvođenje radionice, kao i komunikaciju sa krajnjim korisnicima.

Cijena ove radionice bazirana je na cijeni poludnevne tečaj radionice trajanja 2,5 sata, od 200 kuna po osobi, troškovima logistike od 200 kuna po radionici i transporta do lokacije, što iznosi 2 kune po kilometru udaljenosti. (Primjer, radionica u Otočcu za 6 polaznika = 6 x 200 kuna (1200) + 100 km x 2 = 200 kn, + logistika 200 kn = ukupno 1600 kuna po radionici).

Djeca do 6 godina sudjeluju besplatno, uz nadzor roditelja koji sudjeluje na radionici. Minimalan broj polaznika je 6 a maksimalan 13 osoba.

 

U cijenu su uključeni svi radni materijali i alati, stručno vođenje, i paljenje radova. Trošak samo isporuke radova (bez vezane radionice) obračunava se posebno, obzirom da se često pronađu i drugi (povoljniji) načini dostave

Napomena: ovakav tip radionice posebno je zanimljiv za manje organizirane skupine. Bilo da se radi o djeci, umirovljenicima, poslovnim subjektima (team building) ili bilo kojoj drugoj organiziranoj skupini korisnika. Kroz radionicu se steknu osnovna znanja cjelokupnog procesa rada sa glinom a korisnicima na kraju ostaje poklon suvenir koji su sami izradili.

Prema dogovoru radionice se mogu i tematski odrediti a neke od tema sa kojima imamo iskustva jesu

 • glagoljica

 • motivi iz prirode

 • ljekovito bilje

 • voda

 • svijet mašte (patuljci, vile, gnomovi, itd.)

 • vaša tema po izboru (specifično za grupu/tim koji dolazi)

Za eventualne dodatne opcije ili drugačije posložen i prilagođen program radionice molimo vas da nam se obratite, putem kontakt formulara ili mailom na info@janjagora.com.

P6087932.jpg

© 2020 by Branko Šupica, Atelje Janja Gora. Proudly created with Wix.com.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now