top of page

Atelje Janja GoraAktivnosti ➢ Radionice

Radionice keramike

Glina je pra-materijal. Zahvaljujući njoj u stanju smo složiti djeliće ljudske prošlosti u povijest nama znanog svijeta. Ona je naša veza sa zemljom u svom primarnom elementu. Danas se koristi u svim granama industrije, u suvremenom kulinarstvu kao i tradicionalnoj kuhinji jednako onako kako se koristila stoljećima. Danas je znano i da rad sa glinom opušta, u vrijeme prevelike izloženosti elektromagnetnim zračenjima ona djeluje uzemljujuće, pročišćavajući negativne vibracije. Ta i druga ljekovita svojstva gline poznata su stoljećima. Naš pristup radu sa glinom stoga je i holistički.
Na našim radionicama možete naučiti o tehnikama rada sa glinom, direktno osjetiti pozitivnu energiju materijala te dobiti inspiraciju i odgovore na svoja pitanja.
Radionice su ponuđene kao poludnevne, jednodnevne, vikend aktivnosti (višednevne), ili kao serija tečaj radionica koja se odvija u nekoliko uzastopnih radionica. Za više dojmova o radionicama posjetite stranicu galerije.

P1020731.jpeg

Dnevne radionice (3-4 sata)

Radionice dizajnirane su tako da u kratkom vremenu steknete dobar utisak o keramičarskoj umjetnosti i zanatu. Na početku u opuštenoj atmosferi razgovaramo o različitim pristupima glini a potom koristimo jednostavne, osnovne tehnike za izradu kao što su tehnika palca, crva, ploča i sl. za izradu svog djela (šalice, ptice, ribe, itd.). Radove koje izradite možete odmah ponijeti sa sobom (u sirovom stanju) ili ostaviti u ateljeu da se ispeku i nakon toga pošalju na vašu kućnu adresu. Ove su radionice vrlo popularne kao aktivnost koju možete iskusiti i podijeliti sa svojim prijateljima i/ili obiteljima. Napravljeni radovi lijep su podsjetnik na kreativno  i kvalitetno provedeno vrijeme.

Cijena ove radionice je 50,- eura po osobi.
Za djecu do 6 godina besplatno, uz roditelja koji sudjeluje na radionici.
Maksimalan broj sudionika je 6.

Grupna cijena:
4 osobe € 180.-
5 osoba € 225,-
6 osoba € 270,-

U cijenu su uključeni svi radni materijali i alati, profesionalno vodstvo, paljenje radova (po želji) i osvježenje: čaj, kava i kolač. Radionice se održavaju od 10.00 do 13.00 sati. Troškovi slanja radova na adresu sudionika nisu uključeni i oni se obračunavaju prema stvarnim dostavnim troškovima uvećanim za € 5,- za pakiranje i obradu.

Za sva pitanja, prijavu na radionicu, dane i vrijeme održavanja pošaljite nam upit putem emaila.

cjelodnevne
P8290021_edited.png

Inspiracija prirodom, cjelodnevna radionica


Kroz vođeni obilazak prirodnih znamenitosti Plaškog i okoline prikupljamo inspiraciju koju ćemo po povratku u atelje pomoću gline pretvoriti u trajno sjećanje. Cilj laganog obilaska zanimljivih mjesta iz našeg okruženja je prikupiti inspiraciju i različite predmete iz prirode (lišće, komadiće drveta, kamen, travka i sl.) koje ćemo nakon toga koristiti na radionici. Nakon šetnje vraćamo se u atelje kako bismo u glinu prenijeli taj zamišljeni oblik. To može biti šalica s otiskom lista ili grane; ili ptica, riba ili bilo koji oblik koji vam padne na pamet a za kojeg vas je inspirirala šetnja.
 

Cijena ove radionice je 80,- eura.

Za djecu do 6 godina besplatno, uz roditelja koji sudjeluje na radionici.

Maksimalan broj sudionika je 6.

 

Grupna cijena:

4 osobe € 300-

5 osoba € 370,-

6 osoba € 450,-


U cijenu su uključeni svi radni materijali i alati, profesionalno vođenje, paljenje radova (po želji), osvježenje: domaći čaj, rakija, kava, piće (vino, pivo), i jednostavan ručak/gablec iz domaće kuhinje. Radionice se održavaju od 10.00 do 17.00 sati sa pauzom za ručak između13.30 i 15.00.

Više o prirodnim ljepotama Plaškog i lokalitetima izleta pročitajte na stranici o lokalnim turama.

Za eventualne dodatne opcije ili drugačije posložen i prilagođen program radionice molimo vas da nam se obratite, putem kontakt formulara ili mailom na info@janjagora.com.

Inspiracija prirodom - radionica

Putujuće radionice: 'glina u gostima'

Poseban dio ponude predstavljaju putujuće radionice koje donosimo Vama!

Ove su radionice namijenjene školama, domovima, udrugama, kampovima. Ukratko svima koji kreativne aktivnosti žele ponuditi svojim korisnicima, partnerima i prijateljima, na svojoj lokaciji. Princip rada je isti kao i kod gore navedenih radionica a prednost upravo činjenica da se za to ne mora na put. Za potrebe ovih radionica mi sa sobom donosimo sav potrebni materijal i odrađujemo cjelokupnu logistiku oko organizacije, transporta i dostave završenih radova.

Od organizatora/naručitelja radionice se očekuje da osigura potreban prostor i ostale lokalno specifične uvjete za izvođenje radionice (el. energiju, stolove za rad, itd.), kao i komunikaciju sa krajnjim korisnicima.

Cijena radionice u trajanju od 3 sata,

Radionica za grupe do 8 osoba = 350,- eura
Radionice za grupe od 9 do max 13 osoba 470,- eura

 

U konačni zbroj treba dodati još i troškove puta od 0,40 eura po kilometru udaljenosti.

Djeca do 6 godina sudjeluju besplatno, uz roditelja koji sudjeluje na radionici.
Minimalan broj polaznika je 6 a maksimalan do 13 osoba.

 

U cijenu su uključeni svi radni materijali i alati, stručno vođenje, i 2 paljenja i (po želji) glaziranje radova. Trošak  isporuke gotovih radova obračunava se posebno, obzirom da se često pronađu i drugi (povoljniji) načini dostave.

Napomena: ovakav tip radionice posebno je zanimljiv za manje organizirane skupine. Bilo da se radi o djeci, umirovljenicima, poslovnim subjektima (team building) ili bilo kojoj drugoj organiziranoj skupini korisnika koji nisu u mogućnosti doći u naš atelje. Kroz radionicu se steknu osnovna znanja cjelokupnog procesa rada sa glinom a korisnicima na kraju ostaje poklon predmet (suvenir) koji su sami izradili.

Prema dogovoru radionice se mogu i tematski odrediti a neke od tema sa kojima imamo iskustva jesu

  • upotrebna keramika (šalice, vaze, tanjuri i sl.)

  • staroslavenska mitologija

  • motivi iz prirode

  • glagoljica

  • voda

  • svijet mašte (patuljci, vile, gnomovi, itd.)

  • vaša tema po izboru (specifično za grupu/tim koji dolazi)

Za eventualne dodatne opcije ili drugačije posložen i prilagođen program radionice molimo vas da nam se obratite, putem kontakt formulara ili mailom na info@janjagora.com.

P6087932.jpg
Putujućeradionice
bottom of page